Virka, sticka, sy

stickningJag har alltid tyckt om handarbete och det jag tycker allra bäst om är att virka. Det är så enkelt att virka. Man behöver ingen symaskin och man behöver inte krångla med två eller flera stickor. Det enda man behöver är en virknål och garn, och det man virkar är inte heller beroende av att sitta fast på något för att hålla formen och inte repa upp sig som är fallet med en stickning, utan det liksom bara är. Så himla enkelt, och så himla roligt! Stickning är också väldigt roligt, men det kräver lite mer engagemang och koncentration. Virka kan jag nästan göra i sömnen.

Omväxling förnöjer dock och jag har alltid flera olika projekt på gång så att jag kan byta om jag känner att jag tappar inspirationen. Det blir liksom roligare om man varvar lite tycker jag, så jag virkar och stickar och syr om vartannat. Fast ibland händer det också att jag börjar på något som jag tycker är jätteroligt och som jag inte vill sluta med, och då kan jag lämna mina andra projekt ett tag och bara hålla på med det roligaste.

Så vad är det jag tillverkar då, kanske ni undrar nu. Jo, det är allt från kuddfodral till mössor. Jag tycker att det är roligt att sy till Milo så han har ganska många hemmagjorda täcken och hemstickade tröjor som han kan ha när det är kallt ute. Just nu håller jag på att virka riktigt snygga grytlappar. Här hittar ni mönstret till dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *