Träningen

På sidan om mig så skriver jag att jag försöker träna regelbundet men mest lyckas göra det sporadiskt. Tyvärr har jag inte tillräckligt med självdisciplin för att lyckas göra det till en vana. Jag försöker intala mig själv att jag borde göra det, men kroppen sitter hellre kvar i soffan. Promenader går jag varje dag med Milo, och även om det förstås är bra att jag är ute och rör på mig så kan jag nog inte direkt räkna det som träning. Det gör i alla fall ingen verkan på de där 5-6 extra kilona som jag gärna skulle slippa.

Träning för mig är löpning eller eventuellt en lång cykelrunda. Något som man svettas av. När jag väl tränar så har jag förstås min ständige följeslagare Milo med mig, och han älskar att springa så att det fladdrar i öronen. Det känns så fuskigt att hundar verkar vara födda med bra kondition, för Milo behöver knappt anstränga sig alls när jag springer (det kan i och för sig vara för att jag inte springer speciellt snabbt). Han är lika pigg efter som innan. Själv är jag helt slut efter någon kilometer.

Mitt mål är att träna två gånger i veckan, men det brukar oftast bli en gång i veckan och ibland inte ens det. Jag tröstar mig dock med att en gång är bättre än ingen gång, och jag vinner i alla fall över de som sitter kvar i soffan utan att träna över huvud taget. Jag försöker hitta motivation att ge mig ut men ibland är det svårt. Om ni har några tips får ni hemskt gärna dela med er!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *