Störande radioreklamer

Jag har svårt att förstå varför reklam på radio måste vara så dålig. Det är reklaminslag som direkt är ineffektiva eftersom att jag bara stör ihjäl mig på dem. De är löjliga, barnsliga och irriterande och det verkar som att de riktar in sig på små barn när de gör sina korta och fjantiga jinglar som låter som hämtade ur ett barnprogram. Ibland så funderar jag på om det finns någon substans bakom denna löjliga fasad, och i vissa lägen så kanske det gör det. Här är två radioreklamer som jag har upptäckt ändå kan erbjuda något av bra värde.

Kronfågeln

”På torsdag äts det ärtsoppa, på lördag är det fest, men fredag är ändå den dagens som känns bäst. Ge mig då kyckling det gillar jag bäst…” En klassiker i jingelsammanhang som än idag används av Kronfågeln. Anledningen till att jag tycker bra om själva företaget och produkten är att de är ledande inom Sverige av att producera kyckling på ett skonsamt sätt, vilken man inte direkt kan säga om andra.

Ryds Bilglas

”När du en spricka i glaset fått, så ta det lugnt, Ryds fixar ditt stenskott! Om din ruta går i kras kom till oss på Ryds Bilglas!”. Dansbandsinramningen gör det hela extra löjligt, men faktum är att Ryds Bilglas är riktigt bra på det de gör. På deras hemsida, http://rydsbilglas.se, går det att hitta många olika tjänster, något jag faktiskt själv har använt mig av. Trots reklamen så kan jag rekommendera dem om du har problem mer rutorna till bilen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *