Smarta lösningar

Som jag har nämnt tidigare så bor jag och Mikael i ett hus som var en sommarstuga när vi köpte det. Sakta men säkert håller vi på att renovera och bygga ut så att det ska bli ett hus som passar våra önskemål och behov. Alla ”nödvändigheter” fanns här när vi köpte sommarstugan, så den var fullt beboelig (även vintertid) när vi köpte den, men den var lite för liten helt enkelt. Vi vill inte ha något stort och lyxigt hus utan tycker om det lilla och enkla, men vi kände att vi behövde lite mer utrymme och framförallt ett större badrum. Någon plats för tvättmaskin fanns exempelvis inte.

När man har ett relativt litet hus så gäller det att tänka smart när man renoverar. Vissa saker tar helt enkelt onödig plats, och ett bra exempel på det är dörrar. Vi tycker om att ha det öppet, men vissa rum vill man kunna stänga. Badrummet förstås, det säger ju sig självt, och även sovrummet vill jag kunna stänga ifall man har gäster eller bara går och lägger sig olika tider. För att då slippa en dörr som bara tar upp onödig plats när den är öppen så har vi satsat på skjutdörrar. Med skjutdörrar sparar man mycket plats, man gömmer liksom dörren, och dessutom är det riktigt snyggt tycker jag.

Det gäller att hitta sina lösningar som man trivs med helt enkelt. Ett annat bra tips om man bor litet är att bygga på höjden. Man måste utnyttja de ytor som finns och våga experimentera lite!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *