Skogslek

När vi köpte vårt hus var det en sommarstuga, och sakta men säkert håller vi på att förvandla det till ett hus som passar för våra önskemål och behov. En väldigt stor fördel med att bo i en sommarstuga är läget. Närheten till naturen är underbar, och dessutom har man inga grannar tätt inpå. Vi bor vid slutet av en väg, precis där skogen börjar, och vi har även en liten sjö i närheten. Det är otroligt vackert.

Som hundägare är det himmelriket att ha skogen bakom knuten, för det finns ingen bättre lekplats! I skogen finns det alltid något att göra och något att upptäcka om man vill, och om man istället vill ta det lugnt och bara strosa runt så finns det ingen bättre plats för att få ro i själen. Dessutom är det mycket bättre för små hundtassar att gå i skogen än att gå på asfalt. Asfaltspromenader är ganska monotont, men i skogen får hunden använda massor av olika muskler när den rör sig i terrängen och hoppar över stock och sten.

Skogen är som en naturlig hinderbana där man kan ha väldigt roligt med en hund. Ett nedfallet träd kan bli ett hinder som man hoppar över eller kryper under eller går balansgång på. Stenar och stubbar kan man springa runt och hoppa upp på och göra trick på. Man kan sitta fint på dem eller kanske sätta upp framtassarna och gå runt.

Sådana här övningar är inte bara roliga och bra för kroppen, de stärker också hundens självförtroende. Har man en försiktig hund får man peppa den ordentligt i början och belöna rikligt när den vågar. Man ska dock tänka på att inte utsätta den för något som kan vara farligt, som till exempel att hoppa upp på en stock som är hal av regn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *