Musik

När jag gick på högstadiet fick vi lära oss några enkla gitarrackord på musiklektionen. Jag tyckte att det var väldigt roligt och började genast att på egen hand lära mig fler ackord. Jag fick en gitarr i julklapp av mina föräldrar och sedan dess har jag spelat. Det är väldigt avkopplande att sitta och spela gitarr, och ibland spelar jag in mig själv när jag sjunger och spelar. Längre än så går jag dock inte. Jag låter knappt Mikael lyssna på mig. Det är en stund som jag helst bara vill dela med mig själv. Man måste ju inte vilja ha en publik bara för att man tycker om att spela.

När det gäller att lyssna på musik så har jag väldigt bred smak. Jag gillar allt från Frank Sinatra till Björk. Vad jag väljer att lyssna på beror mest på vilket humör jag är på, och så har man ju alltid olika perioder där man liksom fastnar för någon artist eller något band. Så är det för mig i alla fall. Jag kan liksom återupptäcka artister och band flera gånger. Ibland kan man ju lyssna sig trött på något, men så låter man det vila ett tag och sedan är det precis lika bra när man lyssnar på det igen. Nya upptäckter är också alltid roligt, och det behöver inte vara artister eller band som är nya i musikvärlden utan jag kan upptäcka sådant som kanske inte ens existerar längre men som är nytt för mig och tycka att det är jättebra. Men så är det väl för alla antar jag.

Just Björk är faktiskt en av mina absoluta favoriter. Hon är en häftig och speciell människa och hennes musik liknar inget annat. Här får ni njuta av hennes ”Hunter”!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *