Mitt jobb

biblioteketJag älskar att läsa och har gjort det ända sedan jag lärde mig att läsa, vilket var i sexårsåldern ungefär. Därför var det kanske inte så konstigt att jag sökte mig till bokvärlden när det var dags att börja fundera över vad man vill bli när man blir stor. Intresse för att läsa hänger inte sällan ihop med intresse för att skriva, men för min egen del har jag inte direkt haft några författardrömmar. Visst gillar jag att skriva, jag bloggar ju som exempel, men jag har aldrig haft tålamodet att skriva en bok även om jag väl har försökt påbörja en och annan.

Jag bestämde mig för att läsa en bibliotekarieutbildning och sedan dess har jag arbetat på bibliotek. Och jag stormtrivs! Jag älskar känslan och stämningen på bibliotek. Lugnet, tystnaden, doften av papper och framförallt all kunskap och kreativitet som finns där. Det är helt överväldigande när man tänker på hur mycket ett bibliotek innehåller. Man kan hitta nästan vad man vill där och man kan också springa på saker som man inte hade en aning om. Det är verkligen häftigt hur många fantasivärldar, livsöden och andra berättelser det finns på ett bibliotek.

Det är ju inte bara böcker i bokform som finns på bibliotek nu för tiden utan också till exempel ljudböcker, filmer och även datorer och annan media. Tillsammans bildar det en oändlig källa till kunskap. Men böcker är ändå det som biblioteket bygger på och böcker kommer alltid att vara böcker. Trots att utvecklingen går i raketfart mot det digitala så tror jag aldrig att man kan ersätta riktiga böcker fullt ut. Känslan av en bok är så mycket mer än bara innehållet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *