Kan inte bestämma mig!

gardinJag gillar inte att ta beslut. Det är lite av ett problem för mig, och jag jobbar på att bli bättre. Det jag har mest svårt för är när jag tvingas ta hastiga beslut. Vad besluten handlar om spelar ingen roll, det behöver liksom inte gälla liv och död, utan det kan vara så enkelt som att Mikael frågar mig vilken väg jag vill ta när vi sitter i bilen vid rödljuset. Då vet jag att jag har några sekunder på mig att bestämma mig och då fryser jag liksom fast. Jag blir oförmögen att ta ett beslut, trots att mitt svar egentligen inte spelar någon roll alls. Vi kommer att komma fram ändå oavsett om jag säger vänster eller rakt fram, men inne i min hjärna blir det en stor stress och det slutar med att jag inte säger någonting istället. Jag brukar svara ”den du tar”, vilket jag tycker är lite småroligt då vi ju sitter i samma bil och det vore svårt mig att inte välja den vägen som han tar.

Men, hur som helst, nu har jag fastnat i ett annat beslut som jag inte blir klok på och det är vilka gardiner jag ska köpa. Jag ska nämligen skaffa mörkläggningsgardiner till sovrummet för jag för att jag vill kunna få det lite mörkare. På vintern spelar det ju ingen roll eftersom det är mörkt både när man går och lägger sig och när man går upp, men på sommaren när det blir ljust väldigt tidigt (det blir ju knappt mörkt alls när det är som ljusast) så vaknar jag så tidigt och kan inte somna om för att det är för ljust i sovrummet. Och då ligger jag bara och vrider och vänder på mig och väntar på att klockan ska ringa typ, och sedan blir jag trött på dagen istället för att jag har sovit för lite.

Så nu ska jag alltså köpa gardiner som gör det mörkare i rummet, men jag inte bestämma mig för vilken typ av gardin jag ska välja. Det här är det jag velar mellan:

• Hissgardiner – väldigt smart eftersom man enkelt kan hissa upp och ner.
• Gardinlängder – lite snyggare tycker jag, men kanske inte lika praktiskt.

Jag vill inte ha någon vanlig rullgardin utan jag vill ha mörkläggningsgardiner som även är vanliga gardiner, om ni förstår hur jag menar. På textilgallerian.se finns det en massa snygga gardiner till bra priser så det är därifrån jag tänker beställa, men frågan är alltså vilken gardin jag ska ta. Jag har i alla fall lyckats besluta mig för vilken färg jag vill ha det och blir grå. Det finns ett riktigt snyggt grått tyg som liksom har lite struktur i sig, och det tyget finns både som hissgardin och som gardinlängder. Just nu lutar det åt att jag väljer längderna, men det är just att ta det där slutgiltiga beslutet som jag tycker är så jobbigt. Vad tycker ni att jag ska välja? Vilken är snyggast?

Det är antingen denna hissgardin. Eller denna gardinlängd..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *