Härliga muffins

muffinsJag gillar att baka och en stor favorit är muffins. Det är enkelt att göra, det går att variera i det oändliga och det är så himla gott! Jag gillar att experimentera själv och hitta på nya smaker och kombinationer. Har man bara ett grundrecept så är det bara att fylla på med egna ingredienser, byta ut saker och lägga till annat. Man kan också experimentera med att tillaga muffinsen på olika sätt, till exempel om man ska vispa fluffigt eller bara röra, om smöret ska smältas eller vara rumsvarmt och så vidare. Bara fantasin sätter gränserna, och det mesta brukar faktiskt bli gott så man behöver inte vara rädd för att vara lite tokig i köket.

Här kommer ett recept på underbart goda och enkla muffins som innehåller två saker som jag gillar: choklad (i det här fallet kakao) och banan. Tillsammans är det en vinnande kombination!

Kladdkakemuffins med banan, 12 st

• 2 ägg
• 1,5 dl socker
• 5 msk vetemjöl
• 1 tsk vaniljsocker
• 3 msk kakao
• 0,5 krm salt
• 50 g smör
• 1 banan

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Rör ihop ägg och socker – vispa inte!
3. Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner det i äggblandningen.
4. Smält smöret och rör ner det i smeten.
5. Klicka ner smeten i små muffinsformar.
6. Skala och skiva bananen och tryck ner bananskivorna i muffinsen.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 8 minuter.
8. Ät och njut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *