Film!

Om ni har läst sidan om mig så vet ni att jag gillar film. Fast gillar är nästan en underdrift – jag älskar film! Bra film, vill jag tillägga, för det görs oändligt många skräpfilmer också. Jag skulle inte vilja säga att jag har någon direkt favoritgenre utan jag gillar lite allt möjligt, men det här inlägget tänkte jag tillägna till min favorit när det gäller filmmakare, och det är Tim Burton!

Tim Burton är en amerikansk regissör och filmproducent som har många bra och omtyckta filmer på sitt CV, bland annat Beetlejuice, Edward Scissorhands, The Nightmare Before Christmas, Charlie and the Chocolate Factory och Alice in Wonderland. Jag gillar verkligen hans stil när det gäller film och den går nästan inte att förklara på ett rättvist sätt. Han skapar fantasivärldar som ofta är mörka samtidigt som de är väldigt vackra och ibland kan vara glada och till och med roliga.

Edward Scissorhands (1990) med Johnny Depp i huvudrollen är en av mina absoluta favoriter, och den är ett typiskt exempel på en mörk och sorglig historia som samtidigt är både vacker och rolig och som utspelar sig i en värld som är en blandning av fantasi och verklighet.

Tim Burton använder sig ofta av Johnny Depp i sina filmer. Depp passar verkligen i sådana roller, och han är också en av mina favoritskådespelare. En annan person som Burton ofta arbetar med är kompositören Danny Elfman som har gjort filmmusiken till de flesta av Burtons filmer och även sjunger i två av dem, varav den ena är The Nightmare Before Christmas där han gör Jack Skellingtons sångröst. Också en av mina absoluta favoritfilmer!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *